Start bouw De Vlindergaard, De Gaarden

Start bouw De Vlindergaard,  De Gaarden

Area presenteerde op 28 juni de nieuwe plannen van De Vlindergaard in de Gaarden aan de huidige bewoners van Het Retraitehuis, De Kersengaard en de kopers in de Boomgaard.

Aan de oostkant van Het Retraitehuis is inmiddels gestart met het bouwrijp maken van het gebied. Na de bouwvak zal aannemer Hendriks Coppelmans starten met de bouwwerkzaamheden. Dit project bestaat uit een appartementencomplex met 28 appartementen en 38 grondgebonden woningen.

De appartementen krijgen zonnepanelen op het dak die individueel aan de appartementen zijn gekoppeld. De eengezinswoningen worden als Nul-op-de-Meter woningen gerealiseerd. Deze krijgen een dak met zonnepanelen en een luchtwarmte pomp. Een nul-op-de-meter-woning heeft op jaarbasis per saldo een gemiddeld totaal energieverbruik van nul. Het gaat hierbij om alle energieverbruiken die op de energiemeter(s) in de woning zichtbaar zijn. Alle woningen zijn sociale huur. Naar verwachting starten we in januari 2018 met de verhuur.

Bewust leven in De Gaarden
Rond het historische Retraitehuis aan de Volkelseweg in Uden ontstaat De Gaarden. Een prachtige, gemengde woonwijk. Een groene oase, die de afgelopen eeuw het domein was van de Missiezusters en ruimte biedt aan mensen die bewust in het leven staan. In het gebied appartementen en woningen in het huursegment en ook een beperkt aantal vrije kavels.

Huurwoningen

Eengezinswoningen (huur)
Eengezinswoning Meer informatie

Appartementen

Appartementen (huur)
28 appartementen Meer informatie