Meiden bezoeken bouwplaats de Gaarden in Uden tijdens ‘Girlsday’

Meiden bezoeken bouwplaats de Gaarden in Uden tijdens ‘Girlsday’

11 Vmbo-meiden van het Udens College zijn op donderdag 14 april te gast geweest op de bouwplaats van de Gaarden in Uden. 14 en 15-jarige scholieren mochten een kijkje nemen bij het nieuwbouwproject in het kader van ‘Girlsday’. Op deze landelijke dag openden technische bedrijven hun deuren om meisden kennis te laten maken met de fascinerende wereld van bèta, techniek en ICT. De meiden kregen een rondleiding door een medewerker van Hendriks Coppelmans.

In de afgelopen jaren is de werkgelegenheid in de bouw flink gedaald. Vanaf 2015 trekt de bouw langzaam maar zeker uit het dal omhoog. Het aandeel vrouwen dat in de bouwnijverheid werkt is nog altijd laag: 8 procent. Genoeg reden om aan initiatieven zoals de Girlsday deel te nemen.

Meiden zijn hard nodig
Door de toenemende vergrijzing zijn meiden straks hard nodig. Bovendien vraagt de veranderende markt juist om eigenschappen die je vaak bij vrouwen tegenkomt. Gelukkig komen er nu al relatief veel vrouwelijke stagiaires voorbij, zowel mbo’ers als hbo’ers. Die meiden doen het meestal heel goed. Vaak zie je dat ze uiteindelijk kiezen voor de richting architectuur of calculatie/werkvoorbereiding. De uitvoerende bouw is gewoon niet erg populair bij vrouwen. Dat is jammer.

bouwendnederland.nl/themas/arbeidsmarkt/sub/werkgelegenheid

Huurwoningen

Eengezinswoningen (huur)
Eengezinswoning Meer informatie

Appartementen

Appartementen (huur)
28 appartementen Meer informatie