Hoogste punt bereikt bij nieuwbouw

Hoogste punt bereikt bij nieuwbouw

De bouw van deelproject de Kersengaard in de voormalige kloostertuin van het Retraitehuis verloopt voorspoedig. Inmiddels is het hoogste punt van de 18 eengezinswoningen en 24 appartementen bereikt. De woningen zijn uit de steigers en oogsten veel complimenten. Het karakter van de gevels sluit aan bij de architectuur van het Retraitehuis, maar dan in een eigentijds jasje. De woningen en appartementen worden naar verwachting eind 2016 opgeleverd.

De Kersengaard maakt deel uit van project de Gaarden van Area. Het ontwerp van de Kersengaard is door Hendriks Coppelmans verzorgd in samenwerking met Onmi Architecten uit Schijndel. Alle woningen en appartementen zijn inmiddels door Area verhuurd. Via speciale huurdersbijeenkomsten worden de toekomstige bewoners nadrukkelijk betrokken bij de totstandkoming van hun nieuwe woonbuurt. Binnenkort denken zij ook mee over de groenaanleg. De bijeenkomst hiervoor vindt plaats op 1 september. Ook de bewoners van het Retraitehuis en de kopers van de vrije kavels zijn hiervoor uitgenodigd.

Bewust leven in De Gaarden
Rond het historische Retraitehuis aan de Volkelseweg in Uden ontstaat De Gaarden. Een prachtige, gemengde woonwijk. Een groene oase, die de afgelopen eeuw het domein was van de Missiezusters en straks ruimte biedt aan mensen die bewust in het leven staan. In het gebied komen appartementen en woningen in het huursegment en ook een beperkt aantal vrije kavels. Het wordt er net als in een klein dorp. Om dit te stimuleren is Area al vroeg begonnen met de verhuur. Hierdoor kunnen de toekomstige bewoners de bouw van hun woning intensief volgen en kunnen ze elkaar al leren kennen en toewerken naar een hechte gemeenschap.

Huurwoningen

Eengezinswoningen (huur)
Eengezinswoning Meer informatie

Appartementen

Appartementen (huur)
28 appartementen Meer informatie